Идеално.Мк

Qatar Airways со нова директна линија до Скопје

Qatar Airways воведува нова директна линија од Скопскиот аеродром до Доха, Катар.

Првите летови се најавуваат од 17 јули, ќе се воспостави првиот лет од Скопје кон Доха. Се работи за една глобална авиокомпанија која ќе понуди нови можности за македонските граѓани и директни летови кон Блискиот Исток. Со ова се добива уште една опција за лет со помалку трансфери за дестинации до Блискиот и Далечниот Исток. Од компанијата најавуваат дури 4 лета неделно во Понеделник, Среда, Петок и Недела полетувајќи од Доха во 06.50 часот и истиот ден од Скопје во 12.15 часот.

Повеќе информации тука.