Идеално.Мк

Римини Италија одличен хотел за 33 евра

Римини е град со 146.000 жители во областа Емилија Ромања во северо источна Италија. Низ него течат реките: Ауса, Марано, Марацхиа. Реката Марацхиа истекува од Тиренските Планини па оди покрај античкиот пат што води од Римини до Сансеполцро. На крајот реката е рекултивирана, во минатото завршувала со мочуриште, но сега е голем парк, крстосува многу велосипедски патеки, има рекреативни области за деца и е вештачко езеро. Формата на каналот „слепи“ која е долга 500 метри долга и служи за одржување на градот-пристаниште. Тоа е италијански град кој е најблиску до Република Сан Марино. Покрај интересната историја на градот, сеќавањето на Федерико Фелини кој е роден тука, најголем дел од туристите доаѓаат да ги посетат долгите плажи на Јадранското море. Повеќе информации за туризмот во Римини ТУКА, или погледајте ги предлозите на Lonely Planet.

Rimini sunset

Хотелот кој ви го нудиме денес се наоѓа во населбата Висерба, која е најпознатиот дел на Римини, по тоа што ја краси плажа долга неверојатни шест километри. Цената на соба со брачен кревет изнесува само 33€ и дополнително во оваа цена се вклучени доручек, Wi-Fi и бесплатно изнајмување велосипед. Резервација и повеќе детали за хотелот ТУКА.

соба хотел во Римини

Како да стигнете до Римини? Ви препорачуваме да искористите некој од нашите претходни предлози со Виз ер до Бергамо или Тревизо Венеција, па од тука со воз. Од поефтините карти за воз може да најдете за цена од 20€ од Венеција до Римини, за резервација и повеќе информации ТУКА.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *