Идеално.Мк

Нискобуџетната Eurowings почнува да лета од Скопје

Eurowings airplain

Германската нискобуџетна компанија Eurowings почнува да лета од Скопје и официјано најавува влез на Македонскиот пазар за летање. Од компанијата најавуваат дека започнува со директни летови помеѓу Скопје и Минхен од 31ви Октомври годинава. Eurowings e членка на Lufthansa групацијата и во најголем дел оперира во повеќе градови во Европа, но и во САД и во останатите делови во светот. Со ова ни се отвораат уште повеќе опции за патување и поефтин транспорт до различни дестинации. Повеќе информации ТУКА и на нивната официјана страна за резервации ТУКА. Се надеваме дека по успешниот старт ќе воведат уште повеќе дестинации од Скопје.